Planina Robe | Hotel Vitranc - Kranjska gora
Namig za izlet

Planina Robe

03. 02. 2020

Planina Robe se imenuje tudi raj nad Kranjsko Goro. Je dokaj skrita in nezana lokacija in je nekakšna planota, na južnem sončnem predelu Karavank.

Pot čez planine Robe se prične ob vznožju Karavank, ob glavni cesti Kranjska Gora-Podkoren. Na Robe se lahko podamo iz dveh smeri. Ena je po makadamski cesti mimo gostišča Srnjak Makadamska cesta je dokaj nezahtevana za vzpon in primerna za vso družino, kakor tudi za kolesarje. Druga je po planinski stezi iz lokacije Log v Kranjski Gori mimo golf igrišča.
#
Planina Robe se imenuje tudi raj nad Kranjsko Goro. Je dokaj skrita in nezana lokacija in je nekakšna planota, na južnem sončnem predelu Karavank. Poleti so tu pašniki, mnogo skritih dolinic, senikov in gorskih staj za živino. Razgledi so naravnost fantastični na Julijske Alpe in Zgornjesavsko dolino daleč spodaj pod Robami.
#
Pozimi ob zadostni količini snega je možno iz Rob tudi sankanje. Zanimiv je tudi pohod z baklami, ki ga organizirajo lokane turistične agencije. Vsekakor je planina Robe ena izmed lepših in bolj skritih lokacij na območju Kranjska Gore. Jeseni planino obišče mnogo gobarjev, ker je planina bogata z gobami in raznimi drugimi gozdnimi sadeži priemrnimi za ta letni čas.
#
Na delu poti pri vzponu na planine Robe, se priključi spust iz gorsko-kolesarske enoslednice Robe Twist in bodite pozorni na gorske kolesarje. Izlet je primeren za vso družino, vzpon je srednje zahteven, med potjo se lahko okrepčate v gostilni Srnjak, uživate v čudovitih razgledih in daste svoj um na pašo.
#
#

Izlet je primeren za vso družino, vzpon je srednje zahteven, med potjo se lahko okrepčate v gostilni Srnjak.

PRIMERNO ZA
  • za vso družino, srednje zahtevna sprehajalna pohodna pot
POTREBNA OPREMA
  • Športna obutev
ODDALJENOST OD HOTELA
  • 20 minut peš, 3 minute z avtom
» Uživate v čudovitih razgledih in daste svoj um na pašo. «