Jezero Jasna | Hotel Vitranc - Kranjska gora
Namig za izlet

Jezero Jasna

14. 01. 2020

Kraj kjer si spočiješ um, dušo in telo. Izlet primeren za vso družino od najmlajšega do najstarejšega.

Oddaljeno dobre pol ure hoje od našega hotela. Jezero se nahaja ob vznožju Julijskih Alp, tik pred vstopom v Triglavski narodni park in na začetku gorske ceste čez prelaz Vršič. Pozimi je jezero drsališče s prekrasnimi razgledi, obdano z mogočnima gorama, Prisank in Razor, poleti pa je jezero kopališče s pomoli, skakalnico in mostički, kjer se lahko osvežimo, namakamo noge ali pa zaplavamo.
#
Sprehod okoli jezer je romantičen, pravljičen, še posebej ob poletnih večernih urah, ko imajo nastope številni glasbeniki, tu je tudi kino na prostem s platnom na splavu. Če ste strasten ribič si lahko privoščite tudi ribolov. Jezero ponuja veliko fotomotivov in vsak bo v objektiv ujel kaj lepega. Voda v jezeru je smaragdne barve, kar jezeroma daje še poseben čar. Jezero Jasna sta pravzaprav dve umetni spojeni jezeri.
#
#

Na severnem delu jezera je urejena Kneippova pot, krožna pot s kamenčki in potočkom, ki je neke vrste masaže in prizemljevanje naših golih stopal po dolgih gorskih turah. Ob jezeru sta dve lični stilski brunarici s prigrizki in osvežilnimi pijačami, na južni strani pa na novo odprt turistični objekt s prenočišči in gostinskim lokalom. Seveda Jasne ne smete zapustiti brez da bi »zajahali« bronastega kozoroga, ki je simbol jezera Jasne.

PRIMERNO ZA
  • za vso družino
  • nezahtevna sprehajalna pot
  • kolesarjenje
POTREBNA OPREMA
  • Športna obutev
ODDALJENOST OD HOTELA
  • Peš dobre pol ure, z avtom 5 minut.
» Voda v jezeru je smaragdne barve, kar jezeroma daje še poseben čar. «